Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
7.9.2017 10.45
Pohja:
Täyte:
1. Tee pitsataikina normaaliin tapaan. Pellillinen taikinaa syntyy parista desistä vettä, johon sekoitetaan hiivaa ja sen verran (durum)vehnäjauhoa, että tuloksena on kimmoisa taikinaköntti. Lopuksi taikinaan kannattaa lorauttaa oliiviöljyä, vaivata vielä hiukan ja jättää kohoamaan. Jos prosessi ei ole tuttu, netistä löytyy ohjeita.
2. Leikkaa perunat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista pannulla kauniin ruskeiksi ja puolikypsiksi. Käytä tuoreet sienet kuivalla, kuumalla pannulla, jotta ylenmääräinen kosteus haihtuu.
3. Kauli taikina pellille sopivaksi. Levitä perunat, sienet ja paloiteltu mozzarella ja pari kourallista pecorino-raastetta pohjalle.
4. Työnnä pelti kuuman uunin (n. 240 astetta) pohjalle. Paista 8–10 minuuttia kunnes pohja on napakan rapea.
5. Levitä toiset pari kourallista pecorino-raastetta päälle vapaavalintaisten yrttien kera pitsan päälle ja nauti kuumana.
Tweet