Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
10.2.2017 15.58
Hedelmä- tai marjamehu muuttuu muutamassa tunnissa ihanaksi marmeladiksi.
Olen muutaman kerran käyttänyt merilevästä valmistettuja agar agar -hiutaleita hyytelöimisaineena. Ja pettynyt. Hiutaleet eivät liuenneet nesteeseen, vaan muodostivat limaisia klönttejä.
”Se on sukupolvien kirous”, äitini lohdutti minua.
Hän kertoi yrittäneensä tehdä marmeladikarkkeja agar agar -hiutaleista onnistumatta siinä. Niin oli hänen äitinsäkin yrittänyt.
Luulen nyt rikkoneeni kirouksen. Salaisuus on käyttää hiutaleiden sijaan jauhetta, joka liukenee nesteeseen helpommin. Agar agar -jauhetta saa luontaistuotekaupoista.
Hätätapauksessa sulamattomattomat klöntit voi siivilöidä, ja karkeista tulee silti ihan hyviä.
Vegaanisia karkkeja voi tehdä myös muiden hedelmien tai marjojen mehusta. Siinä tapauksessa sopiva sokerin määrä selviää maistelemalla.