Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
22.6.2017 15.45
Talous on tie tasa-arvoon. Feministit jakavat vinkit.
Kirjoittaja ja kustantaja? Jenni Selosmaa. Atena, 2017.
Kenelle? Kiireiselle ja melko hyvin toimeentuleville ihmiselle, jolla on vihreät arvot ja joka haluaa leppoistaa elämäänsä. Talousoppaan ja self help -kirjan välimuoto.
Paras neuvo? Pidä kirjaa kaikista menoista ja tuloistasi kuukauden ajan. Suhteuta menot aikaan, joka sinulla meni menoja vastaavan summan hankkimiseen. Vertaa menon tuottamaa iloa tulon hankkimiseen käytettyyn aikaan.
Hassuin neuvo? ”Selvitä elämäntehtäväsi.” Moni kirjan neuvoista ei ole kovin käytännönläheinen.
Kuinka feministinen? Naisten talousosaaminen on keskimäärin heikompaa kuin miesten. Naisia tarvitaan tekemään taloudellisia päätöksiä, sillä arvotutkimusten mukaan naisten arvomaailma suuntautuu miehiä enemmän yhteisöön. Naiset siis tekisivät yhteiskunnan kannalta parempia taloudellisia päätöksiä.
Kirjoittaja ja kustantaja? Emilia Kullas & Ninni Myllyoja. Talentum 2014.
Kenelle? Taloudellisen tasapainon jo saavuttaneelle, kovia talousarvoja arvostavalle naiselle, joka kaipaa kannustusta ja selkokielistä sijoitusopasta.
Paras neuvo? Ohjeet, miten lukea päivän pörssisivuja. Parasta on, että hankalat taloustermit avataan kansantajuisesti.
Hassuin neuvo? Leppoistamisesta ei kannata haaveilla, koska: ”Jos tulot eivät peruselämisen jälkeen riitä minkäänlaiseen vapaa-ajan harrastamiseen tai matkustamiseen, ihminen syrjäytyy.”
Kuinka feministinen? Taloudellinen tasa-arvo on olennainen osa sukupuolten tasa-arvoa. Naiset hassaavat tilaisuutensa päästä yhteiskunnan huipulle. Naisten pitää ansaita paljon, koska he tarvitsevat rahaa huolehtiakseen lapsistaan ja vanhemmistaan.
Tweet