Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


15.4.2015

Taistelu padon purkamisesta käydään luultavasti vasta sitten, kun sen mahdollisista seurauksista on saatu aikaan kunnollinen selvitys.

17.3.2015

"Esityksestäni lausuntoa muokattiin siten, että lautakunta puoltaa padon purkamisen selvittämistä"

17.3.2015

"Lausuntoa on pyydetty vain museoihmisiltä, siinä ei ole ympäristöpuolen harkintaa ollenkaan."

18.4.2013

WWF:n kalakampanjan tavoite siitä, että Suomessa myytäisiin 2015 vain vastuullisesti pyydettyä tai kasvatettua kalaa, voi toteutua. ”Globaalissa mittakaavassa Suomen kalakauppa toimii jo nyt monelta osin esimerkillisesti”, meriohjelman päällikkö Sampsa Vilhunen sanoo.

29.5.2012

Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan Fukushiman ydinonnettomuuden saastuttamat sinievätonnikalat matkasivat noin viidessä kuukaudessa yli Tyynenvaltameren.

4.7.2011

<p>Ilmastonmuutos muuttaa suomalaisia kalakantoja, kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos. Made ja siika kärsivät lämpimistä talvista ja rehevöitymisestä, kun vieralajit taas hyötyvät lämpenemisestä.</p>

15.6.2011

<p>Kauppaketju Sainsbury's osallistuu kokeiluun, jonka tavoitteena on saada britit syömään vähemmän tunnettuja kalalajeja jakamalla näitä ilmaiseksi. Tavoitteena on kalakantojen elvyttäminen.</p>

19.4.2011

Tavallisesta elinympäristön lämpeneminen tekee kaloista suurempia, mutta Nature Climate Change -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tällä ilmiöllä on rajansa.

11.1.2011

<p>WWF:n tuoreen kalaoppaan mukaan Suomessa on tarjolla paljon herkullista ja puhdasta kalaa, jota voi syödä hyvällä omallatunnolla. Suurin osa syötävistä kaloista tuodaan silti ulkomailta.</p>

6.8.2010

<p>Kirjolohen kasvatuksen hiilijalanjälki aiotaan selvittää maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen MTT:n johtamassa laajassa hankkeessa. Tutkimus kestää vuoden 2011 loppuun.</p>

29.7.2010

<p>”Muutokset lämpimien vesien lajien, kuten sardiinien, määrissä ovat vahvasti kytköksissä veden lämpötilan vaihteluihin”, arvioi tohtori Chris Harrod.</p>


Viite