Villit sitruunaperunat
12.5.2008 9.53
Saara Törmä
Perusperunasta saa villin herkun, kun sen maustaa luonnonkasveilla ja sitruunalla. Poimi mahdollisimman nuoria kasveja. Voikukanlehtien on hyvä olla vielä sileälehtisiä.
Villit sitruunaperunat
- 1 kg perunoita
- 1/2 l nuoria nokkosia, poimulehtiä tai voikukan lehtiä
- 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 2 rkl luomusitruunan mehua
- 1 1/2 dl kasviskermaa tai kermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl hunajaa
- muutama ripaus mustapippuria
- Kuori perunat ja keitä kypsiksi, noin 20 minuuttia.
- Perunoiden kiehuessa ryöppää villivihannekset: keitä kasveja vähässä vedessä viitisen minuuttia.
- Valuta vesi pois ja silppua villivihannekset.
- Pese sitruuna ja raasta kuoresta keltainen, uloin pinta. Purista sitruunasta mehu.
- Kun perunat ovat kypsiä, valuta keitinvesi pois ja leikkaa kuumat perunat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kumoa viipaleet takaisin kattilaan ja lisää loput aineet.
- Kuumenna perunat nopeasti uudelleen. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi kasvishampurilaispihvien kanssa.