Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Rahkakakku ja raparperikastike

Saara Törmä

Raparperit hyötykäyttöön. Villitse vieraat rahkakakulla. Saara Törmä

Raparperit hyötykäyttöön. Villitse vieraat rahkakakulla.

2.6.2008 10.42

Saara Törmä

Juustokakun hengessä leivottu rahkakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Kakun seuraan sopii helppotekoinen raparperikastike.

Pohja

  • 150 g keksejä, esim. digestive
  • 75 g voita sulatettuna
  • 1 tl kanelia

Täyte

  • 2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1/2 dl luomusitruunan mehua
  • 500 g rahkaa
  • 3 luomumunaa
  • 1 dl luomukermaa
  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 dl luomusokeria
  • 1/2 dl luomuperunajauhoja tai maissitärkkelystä
  • 1 rkl vaniljasokeria

 

  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
  2. Tee pohja. Mittaa keksit muovipussiin ja murskaa ne.
  3. Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  4. Tee täyte. Pese sitruuna ja raasta siitä keltainen, uloin pinta. Purista sitruunasta mehu.
  5. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Voit käyttää sauvasekoitinta, jotta seokseen ei jää paakkuja.
  6. Kaada täyte pohjalle ja paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta se peitettynä yöksi jääkaappiin. Irrota kakku vuoastaan seuraavana päivänä.
  8. Tarjoa kakku raparperikastikkeen kanssa.

Raparperikastike

  • 5 dl raparperipaloja
  • 1 1/2 dl luomusokeria
  • 1/4 dl vettä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kanelia
  1. Mittaa raparperipalat, sokeri sekä vesi kattilaan.
  2. Kuumenna sekoitellen, kunnes neste irtoaa.
  3. Keitä seosta noin 15 minuuttia ja nosta jäähtymään. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja kaneli.
  4. Tarjoa kuumana tai kylmänä rahkakakun seurana.




Viite