Rahkakakku ja raparperikastike
2.6.2008 10.42
Saara Törmä
Juustokakun hengessä leivottu rahkakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Kakun seuraan sopii helppotekoinen raparperikastike.
Pohja
- 150 g keksejä, esim. digestive
- 75 g voita sulatettuna
- 1 tl kanelia
Täyte
- 2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 1/2 dl luomusitruunan mehua
- 500 g rahkaa
- 3 luomumunaa
- 1 dl luomukermaa
- 100 g voita sulatettuna
- 2 dl luomusokeria
- 1/2 dl luomuperunajauhoja tai maissitärkkelystä
- 1 rkl vaniljasokeria
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
- Tee pohja. Mittaa keksit muovipussiin ja murskaa ne.
- Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
- Tee täyte. Pese sitruuna ja raasta siitä keltainen, uloin pinta. Purista sitruunasta mehu.
- Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Voit käyttää sauvasekoitinta, jotta seokseen ei jää paakkuja.
- Kaada täyte pohjalle ja paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta se peitettynä yöksi jääkaappiin. Irrota kakku vuoastaan seuraavana päivänä.
- Tarjoa kakku raparperikastikkeen kanssa.
Raparperikastike
- 5 dl raparperipaloja
- 1 1/2 dl luomusokeria
- 1/4 dl vettä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl kanelia
- Mittaa raparperipalat, sokeri sekä vesi kattilaan.
- Kuumenna sekoitellen, kunnes neste irtoaa.
- Keitä seosta noin 15 minuuttia ja nosta jäähtymään. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja kaneli.
- Tarjoa kuumana tai kylmänä rahkakakun seurana.