Marinoidut savuperunat
26.5.2008 10.59
Saara Törmä
Kevätjuhlat tulossa? Etsi käsiisi savustuspönttö ja lastaa laatikkoon
perunoita ja oliiveja. Savuperunat ovat hulppea lisä noutopöytään.
Noin 10 pikkuannosta
Savuperunat
- 1 kg perunoita
- 1 dl oliiveja, esim. kivellinen kalamata
- 1 rkl öljyä
- savustuspönttö
- savustushaketta
- katajanoksa
- sokeria
- alumiinifoliota
Marinadi
- 2 dl rypsiöljyä
- 4 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1/2 dl luomusitruunan mehua
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl timjamia
- 1/2 tl mustapippuria
- Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä.
- Valuta perunoista vesi pois, lisää oliivit ja öljy. Kääntele.
- Valmistele savustuspönttö: Laita pöntön pohjalle noin 2 dl savustushaketta tai leppälastuja, pieni katajanoksa sekä 2 tl sokeria.
- Nosta päälle ritilä ja pala alumiinifoliota. Kaada perunat folion päälle.
- Sulje pönttö ja savusta perunoita hiljaisella tulella noin 20 minuuttia.
- Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
- Pistele perunoihin reikiä esimerkiksi coctailtikulla ja siirrä perunat kulhoon. Kaada päälle marinadi ja anna perunoiden maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kääntele muutaman kerran maustumisen aikana.
- Savuperunoiden seurana voi tarjota esimerkiksi vihreää salaattia, juustoja ja hyvää leipää.