Kantarelliohra
25.8.2008 8.09
Saara Törmä
Rikotuista ohrasuurimoista ja kantarelleista syntyy helppo illallinen, josta vegaaniystävätkin saavat osansa.
4 annosta
- 2 rkl öljyä
- 3 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- n. 9 dl luomukasvislientä esim. kuutiosta
- 1 l kantarelleja
- 1/2 purjo, noin 150 g
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 dl kasvisruokakermaa
- mustapippuria
- suolaa
Lisäksi
- noin 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persiljaa tai basilikaa
- Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää joukkoon rikotut ohrasuurimot. Kääntele muutaman minuutin ajan.
- Lisää ohran joukkoon viini ja suurin osa kasvisliemestä. Anna poreilla hiljakseen 20–35 minuutin ajan, kunnes ohra on kypsää. Esikypsennetyt suurimot kypsyvät nopeammin. Lisää tarvittaessa kasvislientä keittämisen aikana.
- Ohran kypsyessä silppua kantarellit, purjo ja valkosipulinkynsi.
- Kumoa kantarellisilppu pannulle. Kuumenna, kunnes neste irtoaa. Paista kantarellit kuiviksi.
- Lisää pannulle loput öljystä, purjosilppu sekä valkosipuli. Paista, kunnes ainekset ovat hiukan ruskistuneet. Mausta seos soijakastikkeella.
- Kumoa sieniseos kypsän ohran joukkoon. Lisää ruokakerma ja mustapippuria. Tarkista maku ja koostumus - lisää suolaa tai kasvislientä tarvittaessa. Seos saa olla pehmeää.
- Jaa kantarelliohra lautasille ja ripota pintaan reilusti yrttisilppua. Halukkaat voivat höystää annoksensa parmesaanityyppisellä juustolla.