Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Maatalouden päästöt kuriin kasvissyönnillä

11.1.2008 0.00

Jukka Vahti

Maatalous tuottaa noin 17–32 prosenttia ihmiskunnan ilmastopäästöistä, todetaan Greenpeacen tuoreessa raportissa.

Ylilannoituksen lopettaminen, maaperän köyhtymisen estäminen ja lihan kulutuksen vähentäminen voisivat leikata maatalouden päästöt lähelle nollaa tai jopa muuttaa maatalouden hiilidioksidinieluksi, raportti kertoo.

Suomessa maatalouden osuus ilmastopäästöistä on noin 14 prosenttia, kun mukaan lasketaan myös metsähakkuiden aiheuttamat päästöt.

”Lihankulutuksen vähentäminen olisi kaikkein järkevin keino päästöjen vähentämiseksi. En usko, että Suomessa kovin paljon ylilannoitetaan. Ei viljelijöillä ole siihen varaa”, arvioi erikoistutkija Kristiina Regina Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta.




Viite