Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sitruunatahna

Saara Törmä

Sitruunatahna.
Herkullinen hätävara. Sitruunatahnasta on moneksi.Saara Törmä

Herkullinen hätävara. Sitruunatahnasta on moneksi.

26.4.2011 12.53

Saara Törmä

Kun jääkaapissa nököttää purkillinen sitruunatahnaa, voit loihtia jälkiruokia ja brunssiherkkuja käden käänteessä.

  • 2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1 ½ dl luomusitruunan mehua (n. 3 sitruunaa)
  • 2 dl hedelmäsokeria tai sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 100 g vegaanista margariinia tai voita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  1. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta niistä keltaista pintaa. Vältä kuoren alla olevaa valkoista, kitkerää osaa.
  2. Purista sitruunoista mehu.
  3. Mittaa kattilaan sokeri ja maissitärkkelysjauho, sekoita. Lisää margariini, sitruunan mehu ja kuoriraaste.
  4. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehuu ja sakenee. Sekoita ja keitä muutaman minuutin ajan ja nosta kattila syrjään.
  5. Lisää vaniljasokeri ja jäähdytä seos. Sitruunatahna muuttuu jähmeksi jäähtyessään.
  6. Säilytä tahnaa kannellisessa rasiassa jääkaapissa.

Nauti sitruunatahnaa keksien kanssa tai paahtoleivällä. Sekoita sitä jugurtin tai rahkan joukkoon. Voit sekoittaa tahnaa myös kermavaahtoon ja käyttää kakun täytteenä.

Sitruunatahna säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa.




Viite