Mantelirusinasalaatti
4.1.2011 14.24
Saara Törmä
Joulun jälkeen syödään tietenkin salaattia, johon on piilotettu viimeiset rusinat ja onnea tuovat mantelit.
6 hengelle
- 500 g kaalia
- 1 tl suolaa
- 2 dl manteleita
- 1 rkl voita tai margariinia
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 1 punasipuli
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ dl sokeria
- ½ dl omenaviinietikkaa
- 2 tl sinappia
- n. ¼ tl mustapippuria
- 2 dl rusinoita
- Suikaloi kaali ja mittaa joukkoon suola.
- Survo kaalia voimakkaasti esim. perunasurvimella, jotta kaali notkistuu.
- Mittaa leikkuulaudalle mantelit ja rouhi ne karkeasti terävällä veitsellä.
- Mittaa pannulle voi tai margariini. Paahda manteleita ja seesaminsiemeniä, kunnes ne saavat väriä. Kumoa lautaselle odottamaan.
- Kuori ja suikaloi punasipuli.
- Vatkaa kupissa öljy, sokeri, viinietikka, sinappi ja mustapippuri tasaiseksi kastikkeeksi.
- Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään ja kaada päälle kastike. Rouhi päälle vielä mustapippuria.
- Voit valmistaa salaatin etukäteen, säilytä sitä jääkaapissa.