Raaka rosolli
16.12.2010 12.29
Saara Törmä
Huom! Evira varoitti marraskuussa 2010, että raakaraastetun punajuuren epäillään aiheuttaneen ruokamyrkytysepidemioita. Lisätietoja Eviran sivuilla.
4 annosta
Kastike
- 1 purkki (120 g) smetanaa
- 1 rkl luomusitruunan mehua
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl sinappia
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- Kuori ja huuhtele punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi.
- Halkaise omena, poista siemenkota ja raasta hedelmä. Sekoita omena- ja punajuuriraasteet keskenään.
- Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
- Valuta kastike(tta) punajuuri- ja omenaraasteen joukkoon juuri ennen nauttimista. Voit tarjota kastikkeen myös erikseen.