Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Punajuuri-papukeitto

Saara Törmä

Punajuuri-papukeitto.
Kokkaa ensin. Tee keitto vähintään puolivalmiiksi ennen ulkoilua.Saara Törmä

Kokkaa ensin. Tee keitto vähintään puolivalmiiksi ennen ulkoilua.

2.12.2010 13.40

Saara Törmä

Ruokaisa punajuurikeitto antaa voimia talviurheiluun.

4 annosta

  • 500 g punajuuria
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl currytahnaa tai 2 tl currya
  • 2 dl vettä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 luomukasvisliemikuutiota
  • 1 tl basilikaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tlk (n. 380/240 g) papuja tai kikherneitä
  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa TAI 2 dl kasviskermaa + 2 dl vettä
  • 2 rkl limetin mehua

Lisäksi

  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl öljyä
  1. Kuori ja lohko punajuuret, sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia 5 minuuttia, välillä käännellen.
  3. Lisää currytahna tai curryjauhe, kääntele.
  4. Kaada joukkoon vesi (2dl) ja tomaattimurska. Lisää myös soijakastike, kasvisliemikuutiot, basilika ja pippuri.
  5. Anna keiton poreilla kannen alla vähintään puolen tunnin ajan, kunnes punajuuret ovat täysin pehmeitä.
  6. Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele ne.
  7. Lisää keittoon pavut tai kikehrneet ja kookosmaito tai kerma ja vesi. Soseuta keitto.
  8. Kuumenna keitto uudelleen, mutta varo, ettei se räisky. Sekoita lopuksi joukkoon limettimehu ja tarkista maku.
  9. Purista valkosipulinkynnet öljytilkkaan. Lisää valkosipuliöljyä pöydässä keiton joukkoon, jotta talviflunssa pysyy loitolla.




Viite