Punajuuri-papukeitto
2.12.2010 13.40
Saara Törmä
Ruokaisa punajuurikeitto antaa voimia talviurheiluun.
4 annosta
- 500 g punajuuria
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl currytahnaa tai 2 tl currya
- 2 dl vettä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 luomukasvisliemikuutiota
- 1 tl basilikaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tlk (n. 380/240 g) papuja tai kikherneitä
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa TAI 2 dl kasviskermaa + 2 dl vettä
- 2 rkl limetin mehua
Lisäksi
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl öljyä
- Kuori ja lohko punajuuret, sipulit ja valkosipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia 5 minuuttia, välillä käännellen.
- Lisää currytahna tai curryjauhe, kääntele.
- Kaada joukkoon vesi (2dl) ja tomaattimurska. Lisää myös soijakastike, kasvisliemikuutiot, basilika ja pippuri.
- Anna keiton poreilla kannen alla vähintään puolen tunnin ajan, kunnes punajuuret ovat täysin pehmeitä.
- Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele ne.
- Lisää keittoon pavut tai kikehrneet ja kookosmaito tai kerma ja vesi. Soseuta keitto.
- Kuumenna keitto uudelleen, mutta varo, ettei se räisky. Sekoita lopuksi joukkoon limettimehu ja tarkista maku.
- Purista valkosipulinkynnet öljytilkkaan. Lisää valkosipuliöljyä pöydässä keiton joukkoon, jotta talviflunssa pysyy loitolla.