Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Curry-sienisalaatti

Saara Törmä

Curry-sienisalaatti.
Vielä kiehuu? Älä keitä sieniä liian kauan, jotta niistä ei lähde maku.Saara Törmä

Vielä kiehuu? Älä keitä sieniä liian kauan, jotta niistä ei lähde maku.

25.11.2010 12.35

Saara Törmä

Currylla maustettu sienisalaatti sopii arkeen ja juhlaan.

  • 350 g purkki suolasieniä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 ruukku korianteria tai persiljaa
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 rkl limetin mehua
  • 1 tl currya
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl mustapippuria
  1. Kiehauta suolasienet nopeasti vedessä, jotta ylimääräinen suola poistuu sienistä.
 Maista ja kiehauta tarvittaessa uudestaan. Vaihtoehtoisesti voit liottaa sieniä kylmässä vedessä nelisen tuntia. Kylmässä vedessä sienet säilyttävät aavistuksen paremmin makunsa.
  2. Valuta sienet ja silppua ne.

  3. Kuori ja silppua sipuli. Silppua korianteri tai persilja.
  4. Sekoita kaikki aineet keskenään ja nosta salaatti jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta maut tasaantuvat.

  5. Nauti leivän päällä tai lisukkeena. Sienisalaatti sopii hyvin myös yksinkertaisen sosekeiton, esim. porkkanakeiton joukkoon.




Viite