Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Keittiövallankumoukseen on jo teos

2.11.2007 0.00

Päivi Mattila

Toimittaja Lena Björklund kaipasi Vihreässä Langassa (VL 26.10) ajantasaista kausiruokaa. Vuodenaikojen mukaisesta ja mahdollisimman ekologisesta lähiruoasta onkin ehditty tehdä kirja: vuosi sitten ilmestyi Inna Somersalon, Hanna Tuomiston, Henri Haimin ja minun kirjoittama Härkäpapua sarvista.

Kirjan rajaus on varsin tiukka, koska siinä käytetään myös talvella ainoastaan kotimaisina saatavia raaka-aineita. Kasviksista ja ilman pakkasessa posottavaa kasvihuonetta. Väittäisin, että teoksessa on runsaasti ennakkoluulottomia uusia yhdistelmiä. Esimerkiksi jeera ja ohra sekä punajuuriraaste ja mustikka kohtaavat. Kaalisalaatti saa uuden muodon kaalislaakissa.

Kasvispainotteisuutta ei käy kiertäminen, jos ilmastonmuutos aiotaan ottaa vakavasti.




Viite