Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
SXC
Ekompaa? Korkkiteollisuus puolustaa omaa tuotettaan ympäristöväitteillä.
8.9.2010 15.11
Korkkiteollisuus on ryhtynyt taistoon viinipulloissa yleistyviä keinotekoisia korkkeja vastaan. Synteettisiä kumikorkkeja ja metallisia kierrekorkkeja pidetään nykyisin jopa parempina vaihtoehtoina kuin luonnonkorkkia, joka voi aiheuttaa viinin korkkivikana tunnetun maku- ja hajuvirheen.
Korkkiteollisuuden I Love Natural Cork -kampanjan mukaan luonnonkorkin käyttö ylläpitää perinteistä elinkeinoa ja korkkimetsiä, joissa asuu lukuisia villieläimiä. Lisäksi kasvattajat muistuttavat, että korkkipuut sitovat ilmastoa lämmittävää hiilidioksidia.
WWF:n mukaan luonnonkorkkien suosion hiipuminen uhkaa jopa kolmea neljäsosaa Euroopan lounaisosien korkkimetsistä.
Luonnonkorkkeja puolustetaan myös sillä, että niiden valmistaminen kuluttaa moninkertaisesti vähemmän energiaa kuin keinotekoisten korkkien valmistus. Luonnonkorkit myös maatuvat eivätkä siten päädy kaatopaikkojen täytteeksi.
Jopa 70 prosenttia luonnonkorkista käytetään viinipullojen sulkemiseen. Teollisuus myös muistuttaa, että arvoviinit ikääntyvät paremmin luonnonkorkilla suljetuissa pulloissa, sillä nämä mahdollistavat viinin hengittämisen.
luonnonsuojelu  ilmastonmuutos  metsät  viini 
Tweet