Tuore tomaattikastike
9.8.2010 14.33
Saara Törmä
Kuumana päivänä kannattaa kokata rivakasti. Viileä kastike ja kuuma pasta valmistuvat vaikka työpaikan kyökissä.
2–3 hengelle
- 500 g kypsiä tomaatteja
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl paahdettuja siemeniä, esim. pinjan tai kurpitsan
- Huuhtele tomaatit, halkaise ja poista kannat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
- Mittaa kaikki kastikkeen aineet, siemeniä lukuunottamatta, kulhoon ja sekoita. Kastike saa maistua melko suolaiselta, jotta se antaa riittävästi makua pastalle. Paahda siemenet ja lisää ne kastikkeeseen vasta juuri ennen ruokailua tai tarjoa ne erikseen.
- Nauti kastike kuuman täysjyväpastan kanssa. Viileä kastike jäähdyttää pastan haaleaksi, mutta kuumana päivänä se passaa. Seuraksi sopii myös voimakas juusto, esim. homejuusto.