Gazpacho
3.8.2010 8.27
Saara Törmä
Kulhollinen kylmää tomaattikeittoa pelastaa nääntyneen kansalaisen. Jos pakastimen tyhjennyksen yhteydessä kaapin perukoilta löytyy hileistä joulutorttutaikinaa, tee keiton seuraksi juustotankoja.
6 hengelle
- 800 g kypsiä tomaatteja
- 1 kurkku tai 3 avomaankurkkua
- 1 punainen paprika
- 1 kesäsipuli
- reilu kourallinen tuoretta basilikaa
- 2 (tuoretta) valkosipulin kynttä
- muutama säilykejalapenoviipale tai tabascoa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl sitruunamehua
- 2 rkl sokeria
- noin 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Huuhtele vihannekset ja leikkaa ne lohkoiksi.
- Mittaa kaikki aineet ja aja keitto tasaiseksi sauvasekoittajalla, tehosekoittimella tai monitoimikoneella.
- Tarkista maku – keitto saa maistua sopivan suolaiselta. Lisää tulisuutta maun mukaan.
- Jäähdytä keittoa jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Nauti keiton seurana hyvää leipää tai juustotankoja. Voit ottaa keiton mukaan jäähdytetyssä termospullossa.