Piknik-kuskus
14.6.2010 11.02
Saara Törmä
Jos ei sada, grillaa paprikat ja istahda ruohikolle syömään.
4–6 annosta
- 3 paprikaa
- 2 ½ dl kuskus
- 3 dl kiehuvaa vettä
- 1 dl basilikaa silputtuna
- 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
- 1 kevätsipuli silputtuna
- 2 tomaattia kuutioituna
- ¾ dl rypsiöljyä
- ¾ dl luomusitruunan mehua
- 2 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 tl korianterinsiemeniä
- ½ tl juustokuminaa
- Paahda kokonaisia paprikoita grillissä tai uunin grillivastusten alla, kunnes kuori mustuu. Kääntele välillä.
- Siirrä paprikat muovipussiin, sulje pussi ja anna paprikoiden jäähtyä noin 10 minuuttia. Höyry höllentää kuoren.
- Mittaa kuskus kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Jätä odottamaan.
- Kuori paprikat, poista siemenet ja leikkaa reilun kokoisiksi suikaleiksi.
- Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi. Nauti heti haaleana tai jäähdytä jääkaappikylmäksi.