Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nokkoskeitto

Saara Törmä

Nokkoskeitto.
Varo näppejä. Muuten keitto on varsin helppotekoinen.Saara Törmä

Varo näppejä. Muuten keitto on varsin helppotekoinen.

26.5.2010 10.27

Saara Törmä

Laita hanskat, hae nokkoset ja keitä sopat. Raikas keitto ryyditetään herneillä ja maustetaan mintulla, tillillä ja fetajuustolla.

4 hengelle

  • 1 l nokkosia (1 ¾ dl ryöpättynä ja soseutettuna)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 suuri sipuli lohkoina
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 7 dl kasvismaitoa tai vettä
  • 2 dl kasvisruokakermaa
  • 200 g (1 pss) pakasteherneitä
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 tl hunajaa
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 tl minttua
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 dl tilliä silputtuna
  • 1 rkl luomusitruunan mehua
  1. Poimi nokkoset puhtailta kasvupaikoilta. Nuoresta pehmeävartisesta nokkosesta kelpaa koko kasvi.
  2. Ryöppää nokkoset. Keitä nokkosia muutaman minuutin ajan ja valuta vesi pois.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit.
  4. Lisää kattilaan vehnäjauhot ja kääntele hetki. Kaada joukkoon maito ja kerma ja anna kiehahtaa.
  5. Lisää nokkoset, herneet, fetajuusto, hunaja, suola, minttu ja pippuri. Soseuta keitto ja kuumenna uudelleen.
  6. Lisää silputtu tilli ja sitruunamehu, tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
  7. Nauti keittoa hyvän leivän kanssa.

Jos jostakin syystä et ehdi poimia nokkosia, voit korvata ne pussillisella (150 g) pakastepinaattia. Voit myös vaihtaa tillin halutessasi esimerkiksi basilikaan tai persiljaan.




Viite