Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Punainen lähikeitto

21.9.2007 0.00

Saara Törmä

”Ruuan hinta ylös! Kaupat on velvoitettava hankkimaan valikoimiinsa lähellä tuotettuja elintarvikkeita, joita on mainostettava kaupassa näkyvästi. Muihin tuotteisiin on lisättävä aluesidonnainen haittavero, joka kasvaa sitä mukaa, mitä ympäristöä kuormittavammasta tuotteesta on kysymys.”


(kymmenelle)

  • 2 kg lähipunajuuria
  • ½ kg lähisipulia
  • 6 luomuvalkosipulin kynttä
  • luomurypsiöljyä paistamiseen
  • 1 ½ l lähikasviksista keitettyä tai kuutiosta uutettua kasvislientä
  • 2 ½ dl kotimaista marjaviiniä tai luomupunaviiniä
  • ¾ dl luomusitruunan mehua
  • ½ dl luomuhunajaa
  • ½ dl luomusoijakastiketta
  • 5 dl luomukermaa
  • 1 tl luomumustapippuria
  • ½ tl muskottia
  • ½ tl kanelia
  • (suolaa)

Lisäksi

  • marinoituja leipäjuustopaloja
  • (chilitahnaa)
  • (ruokajogurttia)
  1. Kuori ja lohko punajuuret, sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja kuullota vihannekset.
  3. Lisää kasvisliemi ja viini. Anna keiton poreilla hiljakseen kannen alla reilun tunnin ajan.
  4. Soseuta keitto ja lisää loput aineet.
  5. Kuumenna keitto uudelleen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa.
  6. Tarjoa keiton seurana marinoituja leipäjuustokuutiota, joita jokainen syöjä saa lisätä lautaselleen. Tulisielut voivat lusikoida keittoonsa chilitahnaa, esimerkiksi sambal oelekia. Sovittelijat saavat pyöristää sopan makua ruokajogurtilla.


Lisää aiheesta:



Viite