Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
14.9.2007
Päästyään vallan makuun kokoomuksen äijäkööri on aloittanut ulkopoliittisen aktivismin, jota on mainostettu uudistumiseksi. Tähän mennessä on lähinnä maalailtu ja vahvistettu ikivanhoja uhkakuvia. Tukea ja mallia on haettu Atlantin takaa, missä tämän porukan onnela tunnetusti sijaitsee.
Tuttua kokoomuslaista peruskuraa.
Ei sanaakaan siitä, että esimerkiksi ilmastonmuutos voisi olla Suomen turvallisuusuhka numero yksi. Ei, aina vaan käydään talvisotaa, katsotaan menneisyyteen.
Toivoisin kokoomuspoitsujen edes joskus ajavan ulkopolitiikassa asioita, jotka ihan oikeasti lisäävät turvallisuutta ja hyvinvointia maailmassa.
Allekirjoittaneella olisi ehdotus profiloitumisen paikaksi ulkoministeri Kanervalle.
Ensi joulukuussa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa äänestetään kuolemanrangaistuksesta. On ehdotettu, että yleiskokous vaatisi teloitusten lopettamista kaikissa maailman maissa.
Globaali teloitusmoratorio olisi ensimmäinen askel kuolemanrangaistuksen poistamiseksi kaikkien valtioiden lainsäädännöstä.
Maailman johtavat teloittajavaltiot Kiina ja Yhdysvallat lobbaavat jo ahkerasti päätösehdotusta vastaan.
Mitä tekee Suomi? Käytetäänkö diplomaattisia paukkuja epäröivien maiden vakuuttamiseksi asian tärkeydestä vai halutaanko miellyttää Yhdysvaltoja ja Kiinaa?
Kuinka on, Ile ja muut kokoomuksen ulkopoliittiset visionäärit?
Aina kun mainitaan ”arvoyhteisö”, joka sitoo Yhdysvallat ja Euroopan yhteen, on syytä muistaa kuolemanrangaistus. Enemmistö yhdysvaltalaisista, ei siis vain George W. Bush, on yhä sitä mieltä, että ihmisen käristäminen hengiltä sähkötuolissa on ihan OK.
Tämä siitäkin huolimatta, että amerikkalaiset ovat jäämässä yksin mielipiteineen.
Yhdysvallat on ainoa Amerikan mantereiden valtio, joka on teloittanut ihmisiä vuoden 2003 jälkeen.
Koko maailmassa vain 25 valtiota pani toimeen kuolemanrangaistuksia vuoden 2006 aikana. Kiinan ja Yhdysvaltojen lisäksi valtio tappoi kansalaisiaan laillisesti viime vuonna esimerkiksi Iranissa, Pakistanissa ja Sudanissa.
Yhteiset arvot, jeah.
Tweet