Kuivahtaneet leivät
29.3.2010 15.11
Saara Törmä
Jalosta kuivahtaneet ruisleipäviipaleet mahtaviksi korpun ja sipsin sukulaisiksi. Tee leipätankojen seuraan esimerkiksi tulista hummusta. Hyvää pääsiäistä!
- 1 luomusitruunan kuori
- 100 g voita tai margariinia
- 1 yksikyntinen valkosipuli tai 5 kynttä
- 1 rkl paprikajauhetta
- ¼ tl suolaa
- 12 viipaletta (n. 300 g) ruisleipää
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä keltainen, uloin pinta. Vältä kuoren valkoista osaa.
- Mittaa kuppiin pehmeä voi ja purista joukkoon valkosipuli.
- Lisää sitruunankuori, paprika ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele leipäviipaleet ja levitä ne uunipellille, leivinpaperin päälle.
- Paahda leipiä 225 asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.
- Anna leipien jäähtyä hetki ja leikkaa ne sitten saksilla esimerkiksi kolmioiksi tai suikaleiksi.
- Anna leipien kuivahtaa korpuiksi, jos maltat.