Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sienisalaatti ”kuten mummi sen teki”

Natalia Baer

Sienisalaatti.
Melkein tavallista. Kaikki unohtivat, että sienisalaattiin tarvitaan suolasieniä. Lisäsuolaa löytyi oliivipurkista.Natalia Baer

Melkein tavallista. Kaikki unohtivat, että sienisalaattiin tarvitaan suolasieniä. Lisäsuolaa löytyi oliivipurkista.

11.12.2009 12.21

Saara Törmä

Kyllä sienisalaattia pitää olla, mikä joulu tämä muuten on? Haluan samanlaista kuin mummi teki. Mistä minä tiedän, miten se sen teki!

10 annosta

  • 600 g tuoreita herkkusieniä
  • 10 cm pätkä purjoa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl oliiveja silputtuna
  • 2 dl ranskankermaa tai vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  1. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja silppua ne hienoksi silpuksi. Määrä tuntuu suurelta, mutta sienet menevät huomattavasti kasaan.
  2. Kippaa sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sienet ovat täysin kuivia ja vähän ruskistuneita.
  3. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo.
  4. Silppua yrtit.
  5. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Tuoreista, paistetuista sienistä tehty salaatti on herkullisimmillaan samana päivänä. Voit silputa ja paistaa sienet edellisenä päivänä, mutta sekoita ainekset vasta hiukan ennen tarjoilua.


Lisää aiheesta:



Viite