Wasabiperunat
16.11.2009 12.52
Saara Törmä
Sopivasti kipakat, helppotekoiset wasabiperunat antavat valoa pimeyteen.
- 1 kg perunoita
- 1 tlk (400/265 g) kikherneitä tai muita papuja
Kastike
- pieni pätkä (50 g) purjoa tai pieni sipuli
- 1 ruukku persiljaa
- 1 dl öljyä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 2 rkl (1 tuubi) wasabia
- ½ rkl sokeria
- ½ rkl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Keitä perunat kypsiksi ja valuta ne.
- Perunoiden kiehuessa valmistele kastike. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo tai kuori ja silppua sipuli. Silppua myös persilja. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään kulhossa.
- Huuhtele kikherneet lävikössä ja kumoa ne kastikkeen joukkoon.
- Kuori perunat ja leikkaa 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
- Kippaa lämpimät perunat kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti, etteivät perunat hajoa liiaksi. Hyvä tapa on kaataa koko salaatti hellävaroen toiseen kulhoon ja takaisin, tarvittaessa muutamaan kertaan.
- Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.
Lämpimät perunat nappaavat wasabilta terävimmän kärjen. Jos perunat ovat kylmiä, vähennä wasabin määrää hiukan.