Paras kaalikeitto
8.10.2009 13.05
Saara Törmä
Kaalikeitossa yhdistyvät hernekeiton ja lämmittävän sienikeiton parhaat ominaisuudet.
- 500 g kaalia
- 350 g sipulia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl curryjauhetta
- 1 tl anista
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 4 dl vettä
- ½ dl soijakastiketta
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- noin 1 ½ tl suolaa
- 2 dl ruokakermaa tai kasviskermaa
Parantavat lisät
- 3cm x 3cm pala inkivääriä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl rypsiöljyä
- Silppua kaali. Kuori ja silppua sipulit.
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia ja kaalia, kunnes ne saavat väriä.
- Lisää kattilaan curryjauhe ja anis. Kääntele hetki.
- Kumoa kattilaan tomaattimurska, vesi, soijakastike, sokeri, balsamiviinietikka ja osa suolasta.
- Anna keiton poreilla hiljaa kannen alla, kunnes kaalit ovat täysin pehmeitä, noin 30 minuuttia.
- Lisää lopuksi kerma sekä suolaa maun mukaan.
- Tee parantavat lisät. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet ja raasta ne hienoksi.
- Sekoita kupissa öljy ja raasteet.
- Nauti parantavaa lisää keiton joukossa.