Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
28.9.2009 14.14
Rosmariini ja timjami antavat punajuuripihveille herkullisen, metsäisen maun.
1. Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä.
2. Kuori ja silppua sipulit.
3. Kuullota sipulit pannulla öljyssä.
4. Valuta ja huuhtele kikherneet, jos käytät säilöttyjä.
5. Mittaa kikherneet ja auringonkukansiemenet kulhoon ja aja seos karkeaksi sauvasekoittajalla.
6. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
7. Nostele massasta lusikalla kekoja uunipellille leivinpaperin päälle, lähes vieri viereen. Painele pihvit reilun sentin paksuisiksi.
8. Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa reilun ½ tunnin ajan. Käännä pihvit kertaalleen paiston loppuvaiheessa terävällä lastalla. (Jos kaikki pihvit eivät mahtuneet yhdelle pellille, käytä uunin kiertoilmatoimintoa, jos sellainen on. Laske lämpöä 20 astetta ja paista molemmat pellilliset kerralla.)
9. Nauti pihvejä perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa tai kokoa pihveistä hampurilaisia kaikilla mausteilla.