Raparperikakku
15.6.2009
Saara Törmä
Juhannuskahveilla tarjotaan kuivakakun näköistä raparperikakkua, joka on mehukasta kuin mikä. Kakku maistuu myös vegaaneille.
12 palaa
-
3 1/2 dl raakaa raparperia hienonnettuna (noin 400 g)
-
2 1/2 dl hedelmäsokeria
-
1 1/2 öljyä
-
1 dl kasvismaitoa tai -kermaa
-
2 tl vaniljasokeria
-
1 1/2 tl kanelia
-
1/2 tl suolaa
-
4 dl vehnäjauhoja
-
1 dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
-
2 tl leivinjauhetta
Lisäksi
-
Kerma- tai vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä
-
Voitele rengasvuoka tai pyöreä kakkuvuoka margariinilla ja kaada vuokaan kourallinen vehnäjauhoja. Pyörittele vuokaa ja kopistele ylimääräiset jauhot pois.
-
Kuori raparperit ohuelti ja silppua ne mahdollisimman hienoksi.
-
Mittaa kulhoon raparperit, hedelmäsokeri, öljy, kasvismaito tai -kerma, vaniljasokeri, kaneli ja suola. Sekoita.
-
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, maissitärkkelys- tai perunajauhot ja leivinjauhe.
-
Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita taikina tasaiseksi.
-
Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
-
Paista kakkua noin 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, riippuen vuoan koosta. Kakku on kypsä, kun sen keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu taikinaa.
-
Anna kakun jäähtyä hyvin ja kumoa kakku vuoasta. Nauti kakun kanssa kerma- tai vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
-
Säilytä ylimääräistä kakkua jääkaapissa.