Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Villitofu

Saara Törmä

Pää pensaaseen. Esimerkiksi mustaviinimarjan lehdet ovat mainio lisä paistetulle tofulle. Saara Törmä

Pää pensaaseen. Esimerkiksi mustaviinimarjan lehdet ovat mainio lisä paistetulle tofulle.

7.5.2009 17.44

Saara Törmä

Paistettu, currylla ja villivihanneksilla höystetty tofu on kertakaikkisen mahtavaa. Onnen omiaan se on sunnuntaisella mökkibrunssilla.

2–4 hengelle

  • 1 sipuli
  • 1 pala (200 g) kiinteää, maustamatonta tofua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl currya
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ripaus mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl silputtuja mökkipihan villivihanneksia tai kasvimaan varhaissatoa: esimerkiksi pikkaraisia sileälehtisiä voikukanlehtiä, mustaherukan lehtiä, koivunlehtiä, ruohosipulia

Lisäksi

  • paahtoleipää ja margariinia tai voita
  1. Kuori ja suikaloi sipuli.
  2. Murentele tofu karkeasti.
  3. Kuumenna pannulla öljy. Lisää sipulit sekä tofu.
  4. Paista käännellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja tofu saanut hyvin väriä.
  5. Lisää pannulle curry ja kääntele hetki. Lisää soijakastike, pippuri sekä suolaa maun mukaan.
  6. Kääntele lopuksi joukkoon silputut villivihannekset.
  7. Nauti villiä tofua paahtoleivällä.




Viite