Villitofu
7.5.2009 17.44
Saara Törmä
Paistettu, currylla ja villivihanneksilla höystetty tofu on kertakaikkisen mahtavaa. Onnen omiaan se on sunnuntaisella mökkibrunssilla.
2–4 hengelle
- 1 sipuli
- 1 pala (200 g) kiinteää, maustamatonta tofua
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl currya
- 1 rkl soijakastiketta
- ripaus mustapippuria
- suolaa
- 1 dl silputtuja mökkipihan villivihanneksia tai kasvimaan varhaissatoa: esimerkiksi pikkaraisia sileälehtisiä voikukanlehtiä, mustaherukan lehtiä, koivunlehtiä, ruohosipulia
Lisäksi
- paahtoleipää ja margariinia tai voita
- Kuori ja suikaloi sipuli.
- Murentele tofu karkeasti.
- Kuumenna pannulla öljy. Lisää sipulit sekä tofu.
- Paista käännellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja tofu saanut hyvin väriä.
- Lisää pannulle curry ja kääntele hetki. Lisää soijakastike, pippuri sekä suolaa maun mukaan.
- Kääntele lopuksi joukkoon silputut villivihannekset.
- Nauti villiä tofua paahtoleivällä.