Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tuliset grillijuurekset

Saara Törmä

Mökkiruokaa. Grillijuurekset ovat hyviä myös jäähtyneinä. Saara Törmä

Mökkiruokaa. Grillijuurekset ovat hyviä myös jäähtyneinä.

4.5.2009 8.40

Saara Törmä

Tulinen marinadi lämmittää, jos kesäsää ei lupaa liikoja.

4 hengelle

  • 1 kg juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta)
  • 2 rkl öljyä

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl kuivattua chiliä
  • 1/4 tl mustapippuria
  1. Kuori juurekset. Jos käytät punajuuria, kuori ne vasta kypsinä.
  2. Paloittele juurekset suuriksi paloiksi. Voit jättää pienemmät kasvikset kokonaisiksi.
  3. Höyrytä tai keitä kasvikset vähässä vedessä lähes kypsiksi. Keitä punajuuret erikseen, jos käytät niitä. Tarkista kypsyys tikulla.
  4. Kuori punajuuret.
  5. Sivele kasvikset öljyllä ja grillaa niihin kaunis väri.
  6. Tee kastike: sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Kaada kastike juureksille ja sekoita.
  7. Nauti sellaisenaan tai esim. valkosipulilla, suolalla ja pippurilla maustetun ruokajogurtin kanssa.

Grillaa kasvisten joukkoon myös sipulia. Sipulia ei tarvitse esikypsentää, mutta sitä kannattaa grillata vähän kauemmin, kuin esikypsennettyjä juureksia.




Viite