Tuliset grillijuurekset
4.5.2009 8.40
Saara Törmä
Tulinen marinadi lämmittää, jos kesäsää ei lupaa liikoja.
4 hengelle
- 1 kg juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta)
- 2 rkl öljyä
Kastike
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl kuivattua chiliä
- 1/4 tl mustapippuria
- Kuori juurekset. Jos käytät punajuuria, kuori ne vasta kypsinä.
- Paloittele juurekset suuriksi paloiksi. Voit jättää pienemmät kasvikset kokonaisiksi.
- Höyrytä tai keitä kasvikset vähässä vedessä lähes kypsiksi. Keitä punajuuret erikseen, jos käytät niitä. Tarkista kypsyys tikulla.
- Kuori punajuuret.
- Sivele kasvikset öljyllä ja grillaa niihin kaunis väri.
- Tee kastike: sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Kaada kastike juureksille ja sekoita.
- Nauti sellaisenaan tai esim. valkosipulilla, suolalla ja pippurilla maustetun ruokajogurtin kanssa.
Grillaa kasvisten joukkoon myös sipulia. Sipulia ei tarvitse esikypsentää, mutta sitä kannattaa grillata vähän kauemmin, kuin esikypsennettyjä juureksia.