Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Saara Törmä
Salaatti sopassa. Itu-versosalaatilla höystetty sosekeitto avittaa talouden tasapainoon.
29.4.2009 15.47
Kun työt loppuvat ja taantuma nakertaa kukkaroa, on aika soseuttaa.
Nousukauden huumassa ostettu monitoimihärveli tulee nyt tarpeeseen. Se, joka tekee tasaista jälkeä vaikka pienistä kivistä.
Sosekeitto on tunnetusti halpaa ruokaa, sillä pataan sopii mikä tahansa syömäkelpoinen vihannes.
Jos liemi jää laihaksi, suurusta se kuivahtaneilla leipäpaloilla.
Tasaiseksi jauhetussa keitossa ei ole muuta vikaa kuin se, että tarpeeksi syötyään kansalainen tuntee olonsa hampaattomaksi. Lisukkeeksi tarvitaan siis jotakin tuoretta ja purtavaa.
Ratkaisu ongelmaan ovat sopan päälle viskatut rapeat idut ja versot, joita kuka tahansa voi kasvattaa kotioloissa. Herneenversoja syntyy tavallisista kuivatuista herneistä ja ituja kasvaa esimerkiksi mungpavuista.
Vaikka viherpeukalosi olisi harjaantumaton, kannattaa siemenille antaa mahdollisuus.
Edullisempaa tuoreravintoa et löydä, ellet sitten satu bongaamaan kevään ensimmäisiä voikukanlehtiä.
4 hengelle, yhteensä 2,10 €