Uuniperunasalaatti
24.4.2009 11.28
Saara Törmä
perinteinen perunasalaatti on muuntunut uuniperunan muotoon. Suolaisella soosilla höystetyt perunat ovat herkullisia niin kuumana kuin kylmänä.
4 hengelle
- 8 rosamundaperunaa
- 1 dl karkeaa merisuolaa
Soosi
- 15 cm pätkä purjoa tai 2 pientä sipulia
- 2 maustekurkkua
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 prk (à 35/50 g) kapriksia
- 1 dl basilikaa silputtuna tai 2 tl kuivattua
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1/2 –1 tl suolaa
- 1/2 t mustapippuria
Lisäksi
- Pese perunat huolellisesti puhtaiksi, jotta maukkaan kuoren syö mielellään. Pistele perunoihin reikiä haarukalla.
- Kaada uunipannulle karkeaa suolaa ja nosta perunat pannuun.
- Nosta perunat uuniin ja säädä lämpö 250 asteeseen. Kypsennä perunoita noin tunti, riippuen perunoiden koosta. Tarkista kypsyys tikulla.
- Tee soosi. Halkaise ja huuhtele purjo tai kuori sipulit.
- Silppua purjo tai sipulit, maustekurkut ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Valuta kaprikset ja sekoita kaikki soosin aineet keskenään. Soosi saa maistua melko suolaiselta.
- Rapsi perunoiden kuorista turha suola pois. Halkaise perunat ja riko sisustaa hiukan esim. lusikalla. Nosta päälle soosia ja ranskankermaa.
Soosia ja ranskankermaa sopii tarjoilla vappubrunssilla ruisleivän päällä, perinteisen sillin sijasta.