Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juurespizzat

Saara Törmä

Juurespizzaa.
Ohenna mahdollinen ylimääräinen valkosipulitahna öljyllä ja tarjoa pizzojen seurana. Saara Törmä

Ohenna mahdollinen ylimääräinen valkosipulitahna öljyllä ja tarjoa pizzojen seurana.

20.3.2009 9.09

Saara Törmä

Pizza syntyy uudelleen, kun se saa täytteekseen paahdettuja kasviksia ja leipäjuustoa. Tomaattikastikkeen sijasta pizzat sivellään mahtavalla valkosipulitahnalla.

4 isoa tai 8 pientä

Taikina

  • 2 1/2 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 6 dl täysjyvävehnäjauhoja

Täyte

  • 400 g porkkanaa
  • 300 g sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • Valkosipulitahna
  • 20 valkosipulinkynttä  
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl cayennenpippuria

Lisäksi

  • 400 g leipäjuustoa viipaleina
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  1. Tee pohjataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, peitä se liinalla ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan noin 40 minuutiksi.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin viipaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi.
  3. Kuori tahnaan tulevat valkosipulinkynnet.
  4. Nosta kaikki kasvikset uunipellille omiksi ryhmikseen ja sudi kasviksille öljyä (2 rkl). Paahda kasviksia 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes erityisesti valkosipulit ovat saaneet väriä.
  5. Tee valkosipulitahna. Mittaa paahtuneet valkosipulinkynnet sekä öljy (1 dl) ja mausteet kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittajalla tasaiseksi.
  6. Jaa pizzataikina neljään tai kahdeksaan osaan, pyöritä osat palloiksi ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat uunipelleille leivinpaperin päälle.
  7. Sivele jokaiselle pohjalle valkosipulitahnaa ja nostele päälle leipäjuustosuikaleita ja vuohenjuustonokareita.
  8. Mausta paahdetut porkkanat ja sipulit suolalla ja pippurilla ja asettele viipaleita pizzojen pinnalle.
  9. Kypsennä pizzoja 250-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia.




Viite