Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hapankaalicurry

Saara Törmä

Kohtuullisen pikaista. Helppotekoinen hapankaalihöystö on elementissään myös leivän päällä. Saara Törmä

Kohtuullisen pikaista. Helppotekoinen hapankaalihöystö on elementissään myös leivän päällä.

20.2.2009 14.12

Saara Törmä

Sauerkraut. Hapankaalista, currytahnasta, linsseistä ja kookosmaidosta syntyy pikainen höystö. Olut ja soijanakit kruunaavat nautinnon.

  • 1 dl punaisia linssejä
  • 2 isoa sipulia (300 g)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rasia (400 g) hapankaalia
  • ¾ dl mietoa currytahnaa (esim. Rajah)
  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  1. Huuhtele linssit lävikössä. Kumoa linssit kattilaan ja lisää vettä. Keitä linssejä noin 5 minuuttia ja valuta linssit.
  2. Kuori ja suikaloi sipulit.
  3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit ja hapankaalit pehmeiksi ja hiukan ruskistuneiksi.
  4. Lisää currytahna ja kääntele.
  5. Lisää valutetut linssit, kookosmaito, sokeri ja soijakastike.
  6. Kääntele ja anna höystön hautua kannen alla, miedolla lämmöllä, vielä noin 15 minuuttia.

 




Viite