Hernesoppa
13.2.2009 13.36
Saara Törmä
Laskiaisen kunniaksi on syytä valmistaa mintulla ja tillillä maustettua sakeaa hernesoppaa.
- 500 g kuivattuja luomuherneitä
- vettä liottamiseen
- 3 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl rypsiöljyä
- noin 13 dl vettä
- 2 luomukasvisliemikuutiota
- ¾ dl sitruunamehua
- 1 ½ rkl sokeria
- 2 ½ tl suolaa
- 1 tl minttua
- 1 tl timjamia
- mustapippuria
- ½ dl tilliä silputtuna
- Liota herneitä yön yli kylmässä vedessä. Valuta herneet.
- Silppua sipulit ja valkosipulit.
- Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
- Lisää vesi, herneet ja kasvisliemikuutiot.
- Anna keiton poreilla hiljakseen kannen alla noin 2 tuntia, kunnes herneet ovat pehmeitä.
- Lisää sitruunamehu ja mausteet.
- Soseuta keitto halutessasi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai vettä, jos keitto on mielestäsi vähän liiankin sakeaa.