Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Talvinen linssikeitto

Saara Törmä

Mitä jäi jäljelle. Joulun ylijäämämantelit ja -taatelit höystävät linssikeittoa vienon hienosti. Saara Törmä

Mitä jäi jäljelle. Joulun ylijäämämantelit ja -taatelit höystävät linssikeittoa vienon hienosti.

12.1.2009 9.08

Saara Törmä

Pakkaspäivänä mäenlaskun jälkeen, maistuu sitruunalla, manteleilla, taateleilla ja paprikalla maustettu helppo linssikeitto.

  • 2 ½ dl punaisia linssejä
  • 500 g porkkanaa
  • 200 g sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 l vettä
  • 1 luomu kasvisliemikuutio (suolaton)
  • 2 dl kasvisruokakermaa
  • 1 dl manteleita tai sekalaisia pähkinöitä
  • 6 kuivattua, kivetöntä taatelia
  • 1 tl luomusitruunan kuorta raastetuna
  • 3/4 dl luomusitruunan mehua
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • noin 2 ½ tl suolaa
  • noin ¼ tl cayennenpippuria
  • noin ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • ½ dl öljyä
  • 4 valkosipulinkynttä puristettuna
  • ripaus suolaa
  1. Huuhdo linssit lävikössä. Kuori ja paloittele karkeasti porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa suurehkoon kattilaan öljy ja lisää joukkoon linssit ja vihannekset. Kuumenna, samalla käännelleen, kunnes kasvikset saavat hiukan väriä.
  3. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna keiton poreilla hiljakseen kannen alla reilun puolen tunnin ajan, kunnes vihannekset ovat täysin kypsiä.
  4. Lisää kasvisruokakerma, mantelit tai pähkinät sekä loput aineet. Jos käyttämäsi liemikuutio sisälsi suolaa, vähennä suolan määrää hiukan.
  5. Soseuta keitto ja kuumenna uudelleen. Varo, ettei keitto pala tässä vaiheessa pohjaan.
  6. Sekoita keskenään öljy, puristetut valkosipulinkynnet ja suola. Tarjoa seosta keiton seurana.

 




Viite