Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Italialainen leipäsalaatti

Saara Törmä

Elokuun iltoihin. Nahistunut leipä saa tomaattisalaatissa uuden elämän. Saara Törmä

Elokuun iltoihin. Nahistunut leipä saa tomaattisalaatissa uuden elämän.

1.8.2008 13.52

Saara Törmä

Grillikausi jatkuu, vaikka kesäloma olisi ohi. Heitä kotimaiset paprikat grilliin ja tee italialaistyyppistä salaattia.

2 pääruoka- tai 4 lisukeannosta

  • 500 g tomaatteja
  • 2 paprikaa
  • 3 pientä kesäsipulia varsineen
  • 1 dl basilikaa silputtuna
  • 1 dl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 2 valkosipulikynttä puristettuna
  • 2 tl sokeria
  • noin 1 tl suolaa
  • noin 1/2 tl mustapippuria
  • 3 viipaletta vaaleaa leipää paahdettuna
  1. Kalttaa tomaatit: Keitä kattilallinen vettä ja leikkaa tomaattien pintaan pienet viillot. Upota tomaatit hetkeksi veteen ja kuori höllentyneet kuoret pois.
  2. Leikkaa sipuleista varret pois ja halkaise sipulit. Paahda sipuleita ja kokonaisia paprikoita grillissä tai uunin grillivastuksen alla. Sipulit saavat ruskistua ja paprikan kuori saa mustua reilusti.
  3. Nosta kuumat paprikat muovipussiin ja sulje pussi. Höyry höllentää kuoren. Anna paprikoiden jäähtyä kosketeltaviksi ja kuori paprikat.
  4. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja paprikat suuriksi viipaleiksi. Leikkaa sipulinvarret renkaiksi.
  5. Sekoita kulhossa kaikki salaatin aineet, lukuun ottamatta leipää.
  6. Leikkaa paahdetut leivät kuutioiksi ja kääntele leipäpalat salaattiin juuri ennen tarjoilua.




Viite