Italialainen leipäsalaatti
1.8.2008 13.52
Saara Törmä
Grillikausi jatkuu, vaikka kesäloma olisi ohi. Heitä kotimaiset paprikat grilliin ja tee italialaistyyppistä salaattia.
2 pääruoka- tai 4 lisukeannosta
- 500 g tomaatteja
- 2 paprikaa
- 3 pientä kesäsipulia varsineen
- 1 dl basilikaa silputtuna
- 1 dl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 2 valkosipulikynttä puristettuna
- 2 tl sokeria
- noin 1 tl suolaa
- noin 1/2 tl mustapippuria
- 3 viipaletta vaaleaa leipää paahdettuna
- Kalttaa tomaatit: Keitä kattilallinen vettä ja leikkaa tomaattien pintaan pienet viillot. Upota tomaatit hetkeksi veteen ja kuori höllentyneet kuoret pois.
- Leikkaa sipuleista varret pois ja halkaise sipulit. Paahda sipuleita ja kokonaisia paprikoita grillissä tai uunin grillivastuksen alla. Sipulit saavat ruskistua ja paprikan kuori saa mustua reilusti.
- Nosta kuumat paprikat muovipussiin ja sulje pussi. Höyry höllentää kuoren. Anna paprikoiden jäähtyä kosketeltaviksi ja kuori paprikat.
- Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja paprikat suuriksi viipaleiksi. Leikkaa sipulinvarret renkaiksi.
- Sekoita kulhossa kaikki salaatin aineet, lukuun ottamatta leipää.
- Leikkaa paahdetut leivät kuutioiksi ja kääntele leipäpalat salaattiin juuri ennen tarjoilua.