Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
14.10.2019 14.52
Millä päätöksellä ei ole suurta vaikutusta, mutta siitä puhutaan paljon? Asiantuntijamme arvioivat, että esimerkiksi polttoaineverojen nostosta meuhkaaminen on ylimitoitettua.
Ylen politiikan toimittaja ja politiikan toimittajien
yhdistyksen puheenjohtaja Maria Stenroos:
”Valtion budjetilla on iso vaikutus suomalaisten elämään, mutta käytännössä ensi vuoden budjetista on jo päätetty. Syksyllä eduskunta käy loputtoman pitkän keskustelun, jonka päätteeksi budjettiin tulee minimaalisia muutoksia.”
Väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta:
”Iltapäivälehtien kauhistelu budjettiriihestä, velkaantumisesta ja veroraipoista on yliampuvaa. Hallitus tekee erilaista politiikkaa kuin edeltäjänsä, mutta on sitoutunut tasapainotavoitteeseen.”
Sitran hiilineutraali kiertotalous -vastuualueen johtaja Mari Pantsar:
”Polttoaineveron korotuksilla. Yksittäisten verojen nosto ei muutenkaan ole hyvä idea, vaan tarvittaisiin koko verojärjestelmän muutos.”
Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Jukka Manninen:
”Hallituksen työllisyystoimista keskustellaan paljon, mutta vaikutuksia ei vielä ole. Kevään 2020 kehysriihessä hallituksen pitäisi uskottavasti kertoa, miten 75 prosentin työllisyystavoitteeseen päästään.”
Helsingin apulaispormestari Sanna Vesikansan (vihr.) poliittinen erityisavustaja Heikki Sairanen:
”Monia ärsyttää, että hallitus korottaa polttoaineveroa. Tämä on absurdia, sillä ihmisten ansiotaso nousee nopeammin kuin verot. Todellisia toimia liikenteen päästöjen vähentämiseksi odotellaan edelleen.”
polttoainevero  työllisyys  budjetti  budjettiriihi 
Tweet