Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Soijakepakot tai -pihvit

2.5.2008 15.42

Saara Törmä

Noin 30 kpl

  • 4 dl soijapapuja (1 l kypsennettyjä)
  • 2 sipulia (200 g)
  • 2 1/2 dl porkkanaa raasteena (tiivis mitallinen)
  • öljyä paistamiseen
  • 1 1/2 dl öljyä
  • 1 dl kasviskermaa, maitoa tai vettä
  • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 2 1/2 dl grahamjauhoja
  • 2 rkl vahvaa sinappia
  • 1 rkl oreganoa
  • 2 1/2 tl suolaa
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl maustepippuria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl cayennepippuria
  1. Huuhtele soijapavut ja liota niitä yön yli runsaassa vedessä. Vaihda vesi ja keitä pavut kypsiksi, noin 1 h.
  2. Silppua sipulit ja raasta porkkanat. Kuullota vihannekset pannulla öljyssä.
  3. Kumoa pavut, öljy ja kerma kulhoon ja survo seos sauvasoseuttajalla. Voit hienontaa pavut myös monitoimikoneessa.
  4. Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi. Halutessasi voit ajaa kaikki aineet hienoksi massaksi monitoimikoneessa.
  5. Muotoile massasta nakin paksuisia kepakoita tai pihvejä.
  6. Nosta luomukset lähes vieri viereen pellille leivinpaperin päälle. Nosta pelti kylmään uuniin ja säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jos uunissasi on kiertoilmatoiminto, voit paistaa useampia pellillisiä yhtä aikaa. Vähennä tällöin lämpötilaa 200 asteeseen.
  7. Paista kepakoita tai pihvejä noin 35 minuuttia. Tee tällä välin banaanimuffineja.
  8. Kokoa kepakoista hodareita ja pihveistä hampurilaisia kaikilla mausteilla. Lisukkeeksi sopivat mm. ketsuppi, sinappi ja suolakurkku. Jäähdytä ja pakasta ylimääräiset herkut.

sinkkuruoka 


Lisää aiheesta:



Viite