Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
17.10.2016 15.07
Klassinen club sandwich on välipalojen kuningas ja kuninkaan suosikki. Moderni versio on alkuperäistä lihakasaa herkullisempi ja sopii myös vegaaneille.
Kolmioleivällä on perustellusti huono maine. Muoviin pakatun löysän mössön historia on kuitenkin aristokraattinen. Alkuperäinen kolmioleipä on club sandwich, joka teki ensiesiintymisensä 1800-luvun lopulla Yhdysvaltojen itärannikon yksityisklubeilla.
”Se on aivan toisenlainen kuin mikään muu leipä kaupungissa ja aivan erityinen harrastus klubin kokille ja miehille, jotka haluavat jotain hyvää teatterin jälkeen tai ennen viimeistä yömyssyä”, luonnehti jo kuopattu sanomalehti Pittsburgh Dispatch marraskuussa 1889.
Myöhemmin club sandwichin kerrotaan olleen muun muassa kuningas Edvard VIII:n herkkua.
Alun perin kyseessä oli kaksikerroksinen leipä, jonka täytteinä oli kanaa tai kalkkunaa ja kinkkua tai pekonia. Sittemmin leivästä on tullut jokaisen amerikkalaisen dinerin vakiotuote. Kerroksia on tullut yksi lisää ja täytteiden kirjo monipuolistunut.
Juomasuositus: Brooklyn Lager (Alkossa 3,40 euroa). Vahvasti humaloitujen oluiden suosion myötä käsitys perinteisestä amerikkalaisesta oluesta on hämärtynyt. Klassinen Brooklyn Lager on erinomainen valinta club sandwichin kaveriksi, koska siinä humala ja mallas ovat paremmin tasapainossa kuin markettien ipoissa ja apoissa.