Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
13.10.2016
Soijapiimää on helppo tehdä itse.
Nimimerkki ”Soija Nakkonen” kysyy: Mistä saisi vegaanista piimää?
Eno vastaa: Venäjältä. Ortodoksiseen paastoon kuuluu maitotuotteiden välttely. Harras uskovainen siirtyy tällöin soijavalmisteisiin, joiden valikoimassa idän mailla on tiettävästi myös piimää.
Suomessa piimänhimoinen vegaani joutuu turvautumaan tee se itse -taitoihinsa. Helpoin tapa saada soijamaito piimimään on tietysti näyttää sille kuvaa Timo Soinista syömässä kolmatta nakkimukillista putkeen. Jos tällaista kuvaa ei ole käsillä, täytyy kokeilla muita keinoja.
Helpoimmin vegaanista piimää voi valmistaa yksinkertaisesti yhdistämällä noin puolet kasvimaitoa ja puolet kasvijugurttia. Ainakin soija- ja kauramaitoa ja -jugurttia saa monesta kaupasta.
Leivontaan sopivaa ”piimää” voi valmistaa lisäämällä soijamaitoon tilkan viinietikkaa tai sitruunaa.
Kovan linjan vegaanit valmistavat soijapiimää jättämällä soijamaitoa suljetussa astiassa huoneenlämpöön. Jonkinlainen hapantuote näin syntyy, mutta mausta, esteettisestä ilmiasusta tai gastrointestinaalisesta turvallisuudesta en mene takuuseen.
veganismi 
Tweet