Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
14.4.2008 16.06
Lihaa sisältävä ateria aiheuttaa moninkertaiset päästöt kasvisateriaan verrattuna. Lihakilon tuottaminen aiheuttaa 36,4 kiloa kasvihuonekaasuja, eli yhtä paljon kuin 200 kilometrin ajelu henkilöautolla. Lihatuotanto aiheuttaa monissa paikoissa myös eroosiota, pilaa vesistöjä ja vahingoittaa luonnon monimuotoisuutta.
Lihatuotanto kuluttaa paljon luonnonvaroja. Syötäväksi kasvatettavat eläimet syövät enemmän ruokaa kuin niistä saadaan lihaa. Rehutuotantoon tai laiduntamiseen käytetään suuri osa maailman viljelykelpoisesta maasta. Lihatuotanto syö myös paljon vettä, kemikaaleja sekä öljyä, jota kuluu lannoitteisiin ja energiatuotantoon.
Oikein kootun kasvisruokavalion on todettu alentavan kolesterolia sekä sydän- ja verenpainetautien riskiä. Kasviksista saa runsaasti antioksidantteja, hiilihydraatteja ja kuituja. Kasvissyöjät kärsivät myös harvemmin ylipainosta.
Monet tuotantoeläimet elävät ahtaissa ja virikkeettömissä tiloissa. Suurten tuotantomäärien takia kaikki eläimet eivät saa yksilöllistä hoitoa.
Liha maksaa kasviksia enemmän. Kasvisruoka voi keventää omaa oloa ja ekologista jalanjälkeä, mutta lompakkoa se ei rassaa.
kasvisruoka 
Tweet