Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kauralastut

3.4.2008 10.30

Saara Törmä

Kauralastut ovat kaikkea muuta kuin tylsiä. Jos teet pienien lastujen sijasta neljä suunnatonta kauralastua, voit koota niistä kakun lyömällä väliin jäätelöä, kermavaahtoa ja hedelmiä tai marjoja. Hyvää on sekin, kun pienelle kauralastulle lusikoi jäätelöä ja painaa toisen keksin kanneksi. Kuivassa ja viileässä lastut säilyvät hyvin, mutta ne voi myös pakastaa.

Pellillinen kauralastuja tai neljä kakkulastua

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl kermaa tai soijakermaa
  • 1/2 dl siirappia
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoittele joukkoon kaikki muut ainekset.
  2. Ota esille kaksi peltiä ja peitä pellit leivinpaperilla. Yksi pelti riittää, jos teet pieniä lastuja. Nosta taikinasta möykkyjä pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilut välit, sillä lastut leviävät uunissa. Jos teet isoja lastuja, muotoile kummallekin pellille kaksi valmiiksi litteää, halkaisijaltaan 15-senttistä pyörylää.
  3. Paista pieniä lastuja noin seitsemän ja isoja lastuja kymmenisen minuuttia. Anna lastujen jäähtyä ja kovettua ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
  4. Kun toinen pellillinen isoja lastuja tulee uunista, paina yhden kuuman ja pehmeän lastun pintaan veitsellä viivat paloja varten. Niin valmis kakku on helpompi leikata.




Viite