Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jäätelösuklaakeksit

3.4.2008 10.19

Saara Törmä

Jäätelö ja suklaakeksi ovat hyvä yhdistelmä. Suklaakeksit on helppo valmistaa, mutta jos päivä on ollut valmiiksi hankala, varo kärventämästä keksejä. Ne kypsyvät nopeasti, joten vahdi tarkasti.

Neljä kertaa keksi-jäätelö-keksi

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 rkl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl maitoa tai kasvismaitoa
  • 1/2 litraa jäätelöä
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa kulhoon voi tai margariini ja sokeri, mutta älä käytä leivontamargariinia, ellei ole ihan pakko. Tämä saattaa kuulostaa nipottamiselta, mutta leivontamargariini ei ole jäätelön seurana parhaimmillaan.
  2. Vatkaa rasvaa ja sokeria sähkövatkaimella viitisen minuuttia.
  3. Sekoita toisessa kupissa vehnäjauho, kaakaojauhe, peruna- tai maissitärkkelysjauho ja vaniljasokeri.
  4. Lisää margariiniseokseen jauhoseos sekä ruokalusikallinen maitoa ja sekoita tasaiseksi.
  5. Nostele taikinasta kahdeksan yhtä suurta möykkyä pellille leivinpaperin päälle. Kostuta kätesi vedellä ja painele möykyt littaniksi, pyöreiksi kekseiksi.
  6. Paista keksejä aika tarkkaan viisi minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet ja laskeneet, eivätkä vielä palaneet. Luiskauta leivinpaperi kuumalta pelliltä pöydälle ja jätä keksit jäähtymään hetkeksi.
  7. Lusikoi keksille jäätelöä ja paina toinen keksi kanneksi.




Viite