Kanelijäädyke
3.4.2008 10.17
Saara Törmä
Kanelijäädyke on yksinkertaisesti aivan tolkuttoman hyvää.
Pohja
- 3 1/2 dl keksinmuruja, esim. digestive-keksejä
- 1 dl sulatettua voita tai margariinia
Kanelitäyte
- 2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kasviskermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai soijatuorejuustoa
- 3/4 dl siirappia
- 1 1/2 tl kanelia
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murusta keksit esimerkiksi perunasurvimella. Voit myös laittaa keksit muovipussiin ja leikkiä pussin kanssa hetken.
- Sulata voita tai margariinia sen verran, että saat desin sulaa rasvaa. Sotke rasva keksinmurujen joukkoon.
- Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, niin saat jäädykkeen myöhemmin irti vuoasta. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
- Paista pohjaa uunissa noin seitsemän minuuttia ja jätä sitten jäähtymään.
- Mittaa kulhoon kerma ja vatkaa se vaahdoksi. Jos käytät soijakermaa, toimi pakkauksen ohjeen mukaan. Joskus soijakerma vaahdotetaan lisäämällä kerman joukkoon hiukan sitruunamehua.
- Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto, siirappi, kaneli ja vaniljasokeri, ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen.
- Kun pohja on jäähtynyt, kaada täyte pohjalle ja tasoita. Laita jäädyke pakastimeen jäätymään vähintään viideksi tunniksi. Ota jäädyke sulamaan hetki ennen tarjoilua.