Isot ranskalaiset
2.4.2008 17.02
Saara Törmä
Isojen ranskalaisten seurana maistuu supersize-koivunlehtijuoma.
Kahdelle
- 7 perunaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/4 tl chiliä
- 1/2 dl öljyä
- Pese perunat huolellisesti, mutta älä kuori niitä.
- Kuumenna vettä keskikokoisessa kattilassa.
- Leikkaa perunat pitkittäin lohkoiksi. Keitä perunalohkoja vedessä noin 3 minuuttia. Kaada vesi pois.
- Sekoita kulhossa perunalohkot, mausteet ja öljy. Kumoa perunat uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista perunoita 250 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet väriä.
- Ripottele perunoille suolaa maun mukaan. Tarjoa ketsupin ja muiden kastikkeiden kanssa heti.