Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tomaattikeitto

2.4.2008 16.42

Saara Törmä

Jos elämä on valjua, tee tulinen tomaattikeitto.

Kahdelle

  • 1 porkkana
  • 1 varsisellerin varsi tai pieni pala juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tölkki, 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 1/2 tl basilikaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • chiliä
  • suolaa
  • muutama viipale vaaleaa leipää
  • kermaviiliä tai tofukermaviiliä (linkki, tahnat jne.)
  1. Raasta porkkana, selleri ja sipuli raastimen isolla terällä tai silppua mahdollisimman pieniksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kaada vihannekset kattilaan. Paista viitisen minuuttia.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio, basilika, sokeri, mustapippuri sekä hieman mitä tahansa chiliä, kuten tabascoa, tuoretta chilipaprikaa tai kuivattua chiliä.
  4. Anna keiton kiehua hiljakseen kannen alla noin 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan.
  5. Keiton kiehuessa paahda leipää paahtimessa ja kuutioi se kuumana. Jätä kuutiot kuivumaan ja nauti keiton kanssa. Tarjoa lisänä kermaviiliä tai tofukermaviiliä.
  6. Kuumenna öljy kattilassa ja kaada kaikki hienonnetut vihannekset kattilaan. Paista viitisen minuuttia.
  7. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio, basilika, mustapippuri, sokeri ja hieman tuoretta tai kuivattua chiliä tai tabascoa.
  8. Anna keiton kiehua hiljakseen noin 40 minuuttia. Sillä aikaa kun keitto kiehuu, paahda paahtimessa leipää ja kuutioi se kuumana. Jätä kuutiot kuivumaan ja tarjoa niitä keiton seurana.


Lisää aiheesta:



Viite