Tomaattikeitto
2.4.2008 16.42
Saara Törmä
Jos elämä on valjua, tee tulinen tomaattikeitto.
Kahdelle
- 1 porkkana
- 1 varsisellerin varsi tai pieni pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 1 tölkki, 400 g tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 1/2 tl basilikaa
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- chiliä
- suolaa
- muutama viipale vaaleaa leipää
- kermaviiliä tai tofukermaviiliä (linkki, tahnat jne.)
- Raasta porkkana, selleri ja sipuli raastimen isolla terällä tai silppua mahdollisimman pieniksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kaada vihannekset kattilaan. Paista viitisen minuuttia.
- Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio, basilika, sokeri, mustapippuri sekä hieman mitä tahansa chiliä, kuten tabascoa, tuoretta chilipaprikaa tai kuivattua chiliä.
- Anna keiton kiehua hiljakseen kannen alla noin 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan.
- Keiton kiehuessa paahda leipää paahtimessa ja kuutioi se kuumana. Jätä kuutiot kuivumaan ja nauti keiton kanssa. Tarjoa lisänä kermaviiliä tai tofukermaviiliä.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kaada kaikki hienonnetut vihannekset kattilaan. Paista viitisen minuuttia.
- Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio, basilika, mustapippuri, sokeri ja hieman tuoretta tai kuivattua chiliä tai tabascoa.
- Anna keiton kiehua hiljakseen noin 40 minuuttia. Sillä aikaa kun keitto kiehuu, paahda paahtimessa leipää ja kuutioi se kuumana. Jätä kuutiot kuivumaan ja tarjoa niitä keiton seurana.