Kapusniak-hapankaalikeitto
2.4.2008 16.38
Saara Törmä
Hapankaalikeitto on herkullista, eikä maistu terveelliseltä.
Kahdelle
- 250 g sekalaisia juureksia, esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 200 g hapankaalia
- 1 1/2 rkl siirappia
- suolaa
- valkopippuria
- smetanaa tai kermaviiliä
- Puhdista ja suikaloi juurekset ja viipaloi sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista siinä sipuli. Ripottele sipuleille vehnäjauhot.
- Lisää sipuleiden joukkoon vesi, kasvisliemikuutio, juurekset, hapankaali ja siirappi. Keitä noin tunti.
- Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla ja tarjoa keiton seurana smetanaa, kermaviiliä tai tofukermaviiliä.