Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kapusniak-hapankaalikeitto

2.4.2008 16.38

Saara Törmä

Hapankaalikeitto on herkullista, eikä maistu terveelliseltä.

Kahdelle

  • 250 g sekalaisia juureksia, esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 200 g hapankaalia
  • 1 1/2 rkl siirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • smetanaa tai kermaviiliä
  1. Puhdista ja suikaloi juurekset ja viipaloi sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista siinä sipuli. Ripottele sipuleille vehnäjauhot.
  3. Lisää sipuleiden joukkoon vesi, kasvisliemikuutio, juurekset, hapankaali ja siirappi. Keitä noin tunti.
  4. Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla ja tarjoa keiton seurana smetanaa, kermaviiliä tai tofukermaviiliä.


Lisää aiheesta:



Viite