Borssikeitto
2.4.2008 16.30
Saara Törmä
Borssikeitto borisee, balalaikka bauhaa.
Neljälle
- 1 litra vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 laakerinlehti
- 8 maustepippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 kaali
- 1 sipuli
- 100 g juuriselleriä
- 1 palsternakka
- 1 porkkana
- 3 keskikokoista punajuurta
- loraus öljyä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- suolaa
- Pane litra vettä tulelle ja lisää veteen liemikuutio, laakerinlehti ja maustepippurit.
- Hienonna valkosipuli ja suikaloi kaali, kuorittu sipuli, juuriselleri, palsternakka ja porkkana ohuiksi suikaleiksi ja lisää liemeen.
- Suikaloi kuoritut punajuuret ja kuumenna pannulla loraus öljyä. Paista punajuurisuikaleita öljyssä muutama minuutti, ja lisää niiden joukkoon sitruunamehu sekä vehnäjauhot.
- Paista vielä viitisen minuuttia, lisää sitten punajuuret keittoon ja jätä se hiljakseen kiehumaan.
- Kun keitto on kiehunut noin tunnin, lisää hunaja, tomaattipyree ja mustapippuri. Lisää suolaa maun mukaan. Jos mahdollista, jätä keitto vielä porisemaan hiljakseen.
- Tarjoa keiton seurana smetanaa, kermaviiliä tai tofukermaviiliä.