Linssikeitto
2.4.2008 16.24
Saara Törmä
Varoitus: Linssikeitto vaarantaa tietoliikenneyhteytesi. Näppäimistöön juuttunut linssi saattaa jumiuttaa läppärin.
Neljälle
- 2 1/2 dl punaisia linssejä
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 rkl öljyä
- 7 dl vettä
- 1 tlk, 400 g tomaattimurskaa
- 1 pieni purkillinen tomaattipyreetä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- 2–3 tl curryjauhetta
- hyppysellinen kanelia
- hyppysellinen kardemummaa
- 1/2 dl sitruunamehua
- 2 tl sokeria
- suolaa
- 1 dl kermaa tai soijakermaa
- Mittaa siivilään linssit ja huuhdo ne.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen sipulit, valkosipuli, porkkana ja linssit.
- Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää vesi, tomaattimurska, tomaattipyree, kasvisliemikuutio, laakerinlehti, curryjauhe sekä aavistus kardemummaa ja kanelia.
- Anna keiton kiehua kannen alla hiljalleen 45 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja sokeri. Poista keitosta laakerinlehti.
- Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai monitoimikoneessa. Lisää makusi mukaan suolaa sekä halutessasi kermaa.