Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Linssikeitto

2.4.2008 16.24

Saara Törmä

Varoitus: Linssikeitto vaarantaa tietoliikenneyhteytesi. Näppäimistöön juuttunut linssi saattaa jumiuttaa läppärin.

Neljälle

  • 2 1/2 dl punaisia linssejä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 7 dl vettä
  • 1 tlk, 400 g tomaattimurskaa
  • 1 pieni purkillinen tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 laakerinlehti
  • 2–3 tl curryjauhetta
  • hyppysellinen kanelia
  • hyppysellinen kardemummaa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 2 tl sokeria
  • suolaa
  • 1 dl kermaa tai soijakermaa
  1. Mittaa siivilään linssit ja huuhdo ne.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen sipulit, valkosipuli, porkkana ja linssit.
  4. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää vesi, tomaattimurska, tomaattipyree, kasvisliemikuutio, laakerinlehti, curryjauhe sekä aavistus kardemummaa ja kanelia.
  5. Anna keiton kiehua kannen alla hiljalleen 45 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja sokeri. Poista keitosta laakerinlehti.
  6. Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai monitoimikoneessa. Lisää makusi mukaan suolaa sekä halutessasi kermaa.




Viite